Svamppasta

Med blandade svampar från svenska skogen

 

Till 4st personer:

 

400g spaghetti
smör+rapsolja, att steka i
200g gula kantareller
150g taggsvamp
50g trattkantareller
1st gul lök, finhackad
4st vitlöksklyftor, finhackade
2kvistar färsk timjan
3msk rött vin
2dl vispgrädde
50g haricot vert, fryst
1st citron, rivet skal
salt
svartpeppar
1dl pecorino, nyriven
olivolja

 

Koka spaghetti enligt anvisning på paketet.
Hetta upp en panna och tillsätt svampen.
Låt värskan fräsa ur svampen.
Tillsätt smör och olja i pannan och fräs vidare tills svampen börjar ta färg.
Sänk värmen till medelvärme och tillsätt lök och vitlök.
Låt steka tills löken blir glansig.
Häll i rött vin och låt koka upp snabbt.
Häll i grädden och lägg i timjan.
Låt koka upp och lägg sedan i haricot verts
Låt småkoka ca. 5minuter.
Smaka av med salt, peppar och citronskal.
Blanda med den nykokta pastan.
Strö över rikligt med riven pecorino.
Avsluta med att ringla över lite olivolja.  

 

TIPS!
Självklart går det att ersätta mitt val av svamp med den ni har hemma eller hellre föredrar.
Men jag tycker det blir extra bra när man använder minst två sorter.

 

 

SMAKLIG MÅLTID!

#1 - - Anna:

Mums, låter som något helt i min smak! Måste provas! Tack för recept! :)