Vegetarisk chili

Med sötpotatis


Till 4st personer:

 

3st mindre sötpotatisar, skurna i tärningar
rapsolja, (att steka i)
1st gul lök, finhackad
3st vitlöksklyftor, finhackade
3st spansk peppar, skivade (milda)
1st grön paprika, grovt hackad
1tsk cayennepeppar
1tsk koriander, malen
1tsk kanel, malen
1msk oregano
2st burkar krossade tomater + vatten
1st grönsaksbuljongtärning
400g stora vita bönor
400g kikärtor
salt
peppar
lime

 

Hetta upp en panna med rapsolja.
Lägg i potatisarna, paprika, chili, lök och vitlök.
Låt fräsa tills löken blir genomskinlig.
Tillsätt kryddorna och låt fräsa med kort.
Häll i de krossade tomaterna.
Fyll samma burkar med vatten och häll i grytan.
Lägg i buljongtärningen.
Låt småkoka utan lock tills potatisen är mjuk och konsistensen har tjocknat, ca. 30minuter.
Blanda ner bönerna.
Smaka av med salt, peppar och lime.

 

SNABB SALSA
1st gurka
4st plommontomater
0.5st röd lök
koriander
lime
salt
peppar

Finhacka alla ingredienser.
Blanda med salt och peppar.

 

TILL SERVERING
matlagningsyoghurt

 


SMAKLIG MÅLTID!

#1 - - Lena:

Mums, så himla gott det både lät och såg ut! Detta måste jag prova! :)

#2 - - Johanna:

Har testat din chili! Den blev jättegod och uppskattad av familj :)