Pasta med rökt makrill

 


För 4st personer

PASTAN
400g spaghetti
4msk olivolja
0.5st gul lök, finhackad
3st vitlöksklyftor, finhackade
1krm chiliflakes
250g körsbärstomater, delade
0.5dl vitt vin
0.5dl grönsaksfond
2-3st makrillfiléer, rökta
1msk kapris + lite av spadet
0.5 citron, saften
1knippe persilja, hackad
salt
svartpeppar


TILL SERVERING
Parmesan
Olivolja

Koka pastan (1minut kortare än angivelsen på förpackningen).
Hetta upp olivoljan och fräs gul lök tills den börjar ta färg.
Lägg i vitlök och chiliflakes och låt fräs vidare tills vitlöken blivit mjuk.
Lägg i de delade tomaterna.
Häll i vitt vin och fräs ur all alkohol.
Häll i fonden och låt koka upp.
Ta bort skinnet på fisken och bryt ner köttet i såsen.
Häll i citronsaften och blanda ner kapris med spad.
Låt endast bli varmt och blanda sedan ner all pasta.
Smaka av med persilja, salt och peppar.
Servera med lite extra olivolja och rikligt med parmesan.

TIPS!
Stäng av värmen när du blandar ner pastan.
Låt stå kvar på eftervärme och blanda i ca. 5minuter så att stärkelsen I pastan får rätten att bli krämig och att såsen blandas väl med all pasta.

SMAKLIG MÅLTID!