Tonfisksallad

Med Rhode Island dressing


SALLADEN
1st röd chili (ur stjärnad), finhackad

0.5st gurka, finhackad
1st rödlök, finhackad
0.5st röd paprika, finhackad
2burkar tonfisk (150g) i olja, avrunna
4msk kapris

2st avocado, tärnad
1burk borlottibönor, sköljda
1st citron, det yttre gula skalet och saften
3msk olivolja
1tsk kaprisspad
salt
peppar

Blanda chili, gurka, rödlök, paprika i en stor skål.
Tillsätt fint rivet skal av citron, saften, kaprisspad och olivolja.
Låt stå och marineras undertiden som dressingen görs.
Vänd försiktigt ner de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

RHODE ISLAND DRESSING
1dl gräddfil
1dl majonnäs
0.5dl chilisås
1nypa socker
salt
vitpeppar
tabasco

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och tabasco.
Låt stå kallt till servering.

TIPS!
Kombinationen av tonfisk, citron, chili och kapris är utsökt. Att också blandad ner avocado och bönor gör salladen väldigt matig. Annars är variationen oändlig. Välj dom bönorna som du gillar bäst och fritt fram att lägga till eller ta bort grönsaker. 
Gällande dressingen så gör jag den alltid med egen majonnäs eller köpt, men då av riktigt bra kvalité.

SMAKLIG MÅLTID!